Eposta Adresiniz
Şifreniz
Yeni Üyelik Şifremi Unuttum
Aradığınız, merak ettiğiniz soruların cevabını Soru Yanıt ile bulabilirsiniz.
Yanıtı olmayan sorularınız için bilgi@mahalliidarelerdergisi.com.tr adresine yazabilirsiniz.
Soru:
31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra yeni seçilen Belediye Başkanları görevlerine başlamış durumda, Yeni seçilen Belediye Başkanımız eski İş Bankası emeklisi olup, Emekli Sandığı ve SSK ile bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu yüzden girişini 4-Colarak mı yapmalıyız. Ayrıca girişini yaptığımızda eski sigortasından yine faydalanabilecek mi? Hem emekli aylığı ile Belediye Başkanı maaşı ve sağlık güvencesi olarak ikisinden de faydalanabilecek mi?
Sayın Metin Elbeyoğlu’nun Sorusu:
A,B,C firmalarında çalışırken asgari ücret+başkanlıkça uygun görülen oranlarda %25,%30,%35 gibi dilimlerle çalışıyordu. Yani asgari ücret+%25 gibi maaş alıyorlardı.
Asgari ücret 1680 TL+ % lik dilimdi. Ama şu anda asgari ücret 2020 TL oldu.Bu personel eski asgari ücret üzerinden mi maaş alacak ki böyle olunca yeni asgari ücretin altında kalıyorlar.Yoksa yeni asgari ücret+% lik dilim üzerinden mi maaş alacaklar?
Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımında uygulanacak usul ve esaslarda objektif kriterleri ve fırsat eşitliğini esas alan düzenleme ilk kez 04.03.1999 tarih, 23629 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 02.02.1999 tarih ve 99/12378 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği’nde (Ek Madde:1) yapılan değişiklikle gerçekleşmiştir.Yönetmelik, 09.08.2009 tarih, 27314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’inyürürlüğe girdiği 01.09.2009 tarihine kadar yürürlükte kalmıştır.
Personelimiz doğum izni sonrası rapor ve yıllık izin kullandı. Şimdi de ücretsiz kullanabilir mi veya doğum öncesi veya sonrası hangi izin haklarını ne zaman kullanabilir.
Belediyeler ve il özel idarelerine 4857 sayılı İş Kanunu, 854 sayılı Deniz İş Kanunu ile 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun hükümlerine göre çalıştırılmak üzere sürekli veya geçici işçi alınması“Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”[1] çerçevesinde yapılmaktadır.
İl özel idareleri, belediyeler, bunların kurdukları veya üye oldukları mahallî idare birlikleri ile bağlı kuruluşları, müessese ve işletmeleri bu Yönetmelik hükümlerine tabidir.
Taşınır Kayıtlarının Düşülmesi Nasıl Yapılmalıdır?
Bingöl Belediyesi olarak 20.08.2020 tarihinde 4734 sayılı kamu ihale kanunun 19. Maddesine göre Şehir içi aydınlatmasında kullanılmak üzere , Led dekoratif elektrik direk alım işinin ihalesini yapmış bulunmaktayız.
İhale komisyonu olarak, istekli olarak ihaleyi teklifte bulunan 6 Firmanın ihale dosyalarının incelenmesinde, ihaleye ait idari şartnamede “ İMALATÇI BELGESİ VEYAHUT YETKİLİ SATICILIK BELGESİ “ istenilmiştir. 6 istekli Firmanın da 1 üretici Firmadan YETKİLİ SATICILIK BELGESİNİ aldıkları görülmüştür. Ayrıca da yine ihaleye istekli olarak katılan 3 Firmadan da YAKLAŞIK MALİYET AMAÇLI teklif alındığı tespit edilmiştir.
Bu nedenle;
Soru-1. 6 İsteklinin tek üretici Firmadan yetkili satıcılık belgesini alması sizce doğru mu ?
Soru-2. İhaleye istekli olarak katılan 3 Firmadan Yaklaşık maliyet amaçlı teklif alınması ve akabinde de aynı Firmaların ihaleye katılmaları doğru mu ?
Soru-3. Yine ihaleye ait İdari Şartnamede isteklilerin numune olarak sunacakları ürünlerin TEDAŞ GENEL MÜDÜRÜLĞÜNÜN kriterlerine uygun olacaktır şeklindeki talep sizce doğru bir yaklaşımı ?
Soru-4. 6 Firmadan geçerli olan 5 Firmanın tekliflerinin her ne kadar yaklaşık maliyetin altında bir teklif ise de, sunulan tenzilat yaklaşık maliyetin % 19 altında bir teklif dir
1. KADRO ŞARTLARINI TAŞIMAYAN MEMURUN BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANMASI
© Mahalli İdareler Dergisi, Türkiye 1991- 2022 I Ankara Hosting